Katla

IJsland Een vriend van ons is wat vaker in IJsland geweest en zei nadat we met de website waren begonnen dat wij absoluut een IJslandse wodka moesten gaan drinken. Volgens hem ging het om een heel goede fles wodka die absoluut de moeite waard is. De naam van dit merk is Katla en het is …

Review Overview

Smaak - 75%
Geur - 70%
Prijs - 65%

70%

Katla recensie

Summary : Een heerlijk gekruide wodka uit IJsland. Zuiver en met een lekker tintelende nasmaak. Helaas (nog) niet in Nederland verkrijgbaar.

70

IJsland

Een vriend van ons is wat vaker in IJsland geweest en zei nadat we met de website waren begonnen dat wij absoluut een IJslandse wodka moesten gaan drinken. Volgens hem ging het om een heel goede fles wodka die absoluut de moeite waard is.

De naam van dit merk is Katla en het is dus een Ijslandse wodka. Het is vernoemd naar de grootste vulkaan die in IJsland te vinden is: Katla.  Mocht deze vulkaan tot uitbarsten komen zal het waarschijnlijk voor veel grotere problemen zorgen dan de as van de IJslandse vulkaan twee jaar terug.

Achtergrond Katla

Genoeg over vulkanen.  Katla bestaat pas sinds kort. Pas sinds eind 2012 en is dus een vrij jong merk. De wodka wordt gemaakt van Europese granen die geselecteerd zijn door experts. Het water wordt gewonnen uit een bron dat vlakbij de distilleerderij zit. Het schijnt heel erg puur en zuiver te zijn en het hoeft ook niet meer bewerkt te worden zodra het gemengd wordt met de wodka. Opmerkelijk is dat het niet vaststaat hoe vaak Katla wordt gedistilleerd. Het streven is om de perfecte puurheid van de wodka te bereiken. Dus als de wodka volgens hen nog niet puur genoeg is distilleren ze het nogmaals. Wel geven ze aan dat het minimaal 8 keer gedistilleerd wordt. Een behoorlijk aantal keer dus.

Achterkant van de fles

Achterkant van de fles

Prijs en verkrijgbaarheid Katla

Katla wodka is voorlopig alleen nog in IJsland te koop en voor 0,5 liter moesten we (duty-free) €10 betalen. De wodka wordt door de enige IJslandse micro-distilderij 64° Reykjavik Distillery geproduceerd. Behalve Katla produceren zij ook verschillende likeuren. Alles is handgemaakt en het bedrijf heeft al een red dot award mogen ontvangen voor beste design.

Kurk Katla fles

Kurk Katla fles

Wat vinden wij van Katla?

We kunnen wel begrijpen waarom Reykjavik Distiller een red dot award voor beste design heeft gewonnen voor de andere producten. De fles vinden wij simpel maar mooi. Ook kunnen wij wel glimlachen om de tekst op de achterkant van de fles. Bijzonder is dat er gebruik gemaakt wordt van een kurk als dop. Hebben wij nog niet eerder gezien!

Katla wodka

Katla wodka

De geur is bijzonder zacht. Ook heel zuiver en het lijkt wat gekruid. Het had wat weg van de geur van Russian Standard en Stolichnaya. De smaak van de wodka konden wij niet echt plaatsen. We hadden het gevoel dat er een bepaalde kruid wordt gebruikt. Ook tintelt Katla wat na op de tong en dat is voor ons vrij uniek. Het is een pittige wodka, maar dat is niet echt vervelend. De wodka brandt ook niet heel erg na en dat is fijn. Wij kunnen dus ook niets anders dan tevreden zijn over dit merk. We zijn dus ook heel blij met onze vriend die de fles voor ons heeft meegenomen. Waarschijnlijk gaat hij binnenkort weer naar IJsland en we zullen hem dus zeker vragen om weer een fles Katla mee te nemen! Hopelijk dan een grotere fles :D

Ga je toevallig naar IJsland of ken je mensen daar zorg er dan voor dat je echt een fles krijgt. Dit is namelijk een heel erg goede wodka met een vrij unieke smaak door de tintelingen op de tong. En gelukkig ook al niet te duur. Zeker een aanrader dus!

Bekijk op YouTube de video van hoe wij Katla Wodka recenseren

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top